Veel gestelde vragen?

Wat is de leveringstermijn?

De gemiddelde levertermijn is zo’n tiental werkdagen. DTG Printing jobs zijn gemiddeld iets sneller klaar. Uiteraard is de leveringstermijn afhankelijk van de drukte op moment van bestelling en de voorraad textiel bij de fabrikant.

In welk formaat kan ik Logo’s, tekeningen aanleveren?

Ideaal is deze aanleveren in vector formaat eps, ai, pdf, cdr. Deze bestanden worden meestal aangemaakt dmv een professioneel programma zoals Illustrator, Coreldraw, enz… Opgelet: lettertypes altijd omzetten naar krommen.

Indien geen vector bestand beschikbaar kan uiteraard ook een bitmap bestand aangeleverd worden. Deze kan u aanleveren als psd, bmp, tif, png, jpeg of jpg met een resolutie van min. 200 dpi op het te drukken formaat.

Afbeeldingen of Logo’s van internetsite’s zijn meestal onvoldoende van kwaliteit!

MS Word, Powerpoint of Excel-bestanden ontvangen of verwerken wij niet omdat deze veel fouten geven met ontbrekende lettertypes, schikking, uitlijning …

Hoe kan ik mijn logo’s, tekeningen aanleveren?

Bestanden tot 6 megabyte kan u gewoon versturen naar ons email adres.

Grotere bestanden kan u uploaden via onze upload pagina of via wetransfer.

Ik heb geen logo of voorbeeld voor opdruk, wat nu?

Geen probleem, omschrijf wat u in gedachte heeft + gewenste tekst voor opdruk. Wij maken dan wel een ontwerp en sturen u een proefdruk ter controle. Pas wanneer alles naar wens is starten we het bedrukken.

Wat is een kleurwissel ?
Een kleurwissel ontstaat als we hetzelfde ontwerp in een andere kleur moeten drukken. Bijvoorbeeld: Bestelling omvat witte t-shirts met een zwarte opdruk en zwarte t-shirts met een witte opdruk. Als we gaan overschakelen van de witte naar de zwarte bedrukking moeten we het zeef schoonmaken zodat er geen witte inktresten met de zwarte inkt mengen tijdens het drukken van de witte t-shirt. Dat is een kleurwissel en brengt een extra kost met zich mee.

Hoe groot komt mijn opdruk?

U kan de gewenste afmetingen van de opdruk aan ons doorgeven, wel moeten we bekijken of dit technisch haalbaar is in functie van de gekozen textiel en maten.

Is het mogelijk om op elke maat andere afmetingen te drukken van mijn ontwerp?

Dat is helaas niet mogelijk, tenzij we voor iedere maat een nieuw zeefdrukraam maken, de opstartkosten lopen hierdoor hoog op. Enkel voor grote bestellingen is dit haalbaar of bij opdruk dmv DTG Printing omdat bij deze techniek geen zeefdrukramen nodig zijn.

Hoe kan ik mijn bestelling betalen?

Normaal gezien dient er betaald te worden bij afhaling. Dit kan cash of via bancontact (geen visa en mastercard).

In wij uw bestelling moeten versturen dan is voorruitbetaling noodzakelijk.

Zakelijke klanten met geldig btw nummer kunnen bestellen op rekening, betaling 14 dagen na factuurdatum (of te bespreken). Bij nieuwe klanten is de 1ste bestelling steeds te betalen bij afhaling of levering.

Kan ik mijn eigen textiel aanleveren?

Dat is mogelijk. Het is wel aan te raden dat u eerst eens langskomt met de verschillende textielsoorten zodat we kunnen bepalen wat de mogelijkheden zijn om uw textiel te bedrukken. Alle textiel moet ook onverpakt en ontvouwen aangeleverd worden, zo niet moeten wij een toeslag rekenen voor het extra werk.